donderdag 9 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
16
Mei ’04

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip, Rotterdam

  44.000 toeschouwers.

Feyenoord

7

1

FC Zwolle

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Johan van der Werff
Robert-Jan Ravensberger
Albert-Michael Yobo
Albert van der Haar
Andr? de Ridder
Morten Karlsen
Jasar Takak
Marco Roelofsen
Dominggus Lim-Duan
Bert Zuurman
Ivar van Dinteren

Wisselspelers

Ivan Cvetkov
Hermen Hoogenkamp
Marino Promes

Wissels

Ivan Cvetkov Albert-Michael Yobo (15)
Hermen Hoogenkamp Morten Karlsen (46)
Marino Promes Dominggus Lim-Duan (77)

Gele Kaarten

Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Danko Lazovic (1)
 Danko Lazovic (10)
 Dirk Kuyt (16)
 Dirk Kuyt (29)
 Patrick Paauwe (50)
 Dirk Kuyt (79)
 Danko Lazovic (82)
D. Lim-Duan 5-1 (62)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft het seizoen vanmiddag afgesloten met een mooie 7-1 overwinning op Fc Zwolle. Door het pak slaag zijn de Zwollenaren rechtstreeks gedegradeerd. De wel heel makkelijke zege betekende meteen -hoe kan het ook anders- de grootste competitie overwinning van Feyenoord dit seizoen. Danko Lazovic en Dirk Kuijt waren vandaag de meest opvallende spelers. Beiden scoorden drie (!) keer. Patrick Paauwe scoorde de andere goal voor de Rotterdammers, die voor het duel al zeker waren van de derde plaats.

De afscheid nemende Kees van Wonderen speelde tegen Zwolle de hele tweede helft mee. Ondanks verwoede pogingen van zijn ploeggenoten om hem te laten scoren, lukte dit helaas niet. Een andere op de bank begonnen speler die afscheid neemt van Feyenoord, Gill Swerts, kwam vandaag niet in actie.

Na afloop van het duel werd er zoals gepland afscheid genomen van alle spelers en trainers die Feyenoord gaan verlaten. Kees van Wonderen en Bert van Marwijk werden op de schouders door De Kuip gedragen en alle spelers ontvingen van voorzitter Jorien van den Herik een bloemetje en een persoonlijke boodschap. Verder bedankten alle spelers natuurlijk Het Legioen en gebeurde dit ook andersom. Van Marwijk’s eerste (en laatste?) laatste reactie: ‘Ik ben erg trost dat ik vier jaar lang deel heb mogen zijn van deze fantastische club. Dit waren de mooiste jaren van mijn sportieve leven en dat komt mede dankzij jullie. Het ga jullie goed, ik zal jullie missen. Tot ziens’. aldus de trainer, die plaatsmaakt voor Ruud Gullit.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1