maandag 6 april 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
14
Sep ’02

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Arke Stadion, Enschede

  13.250 toeschouwers.

FC Twente

1

5

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Van Hulten

Basisopstelling

Sander Boschker
Faouzi El Brazi
Spira Grujic
Rahim Ouedraogo
Jeroen Heubach
Ellery Cairo
Bj?rn van der Doelen
Tommie van der Leegte
Simon Cziommer
Scott Booth
Jurgen Cavens
Edwin Zoetebier
Kees van Wonderen
Ramon van Haaren
Chong gug Song
Brett Emerton
Paul Bosvelt
Shinji Ono
Sebastian Pardo
Patrick Paauwe
Pierre van Hooijdonk
Thomas Buffel

Wisselspelers

Thijs Houwing
Cees Paauwe
Ramon Zomer
Anthony Lurling
Bonaventura Kalou

Wissels

Ramon Zomer Rahim Ouedraogo (22)
Cees Paauwe Sander Boschker (46)
Thijs Houwing Tommie van der Leegte (71)
Anthony LurlingSebastian Pardo (77)
Bonaventura KalouThomas Buffel (83)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

S. Booth (25)
 Shinji Ono (24)
 Thomas Buffel (40)
 Shinji Ono (45)
 Pierre van Hooijdonk (67)
 Thomas Buffel (76)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft vanavond in Enschede een zeer eenvoudige winst geboekt. In het Arke-stadion wonnen de Rotterdammers met 1-5. Song debuteerde vanavond in het groene Feyenoord-shirt (met witrode schoenen). Pardo en Buffel startten eveneens in de basis. FC Twente was geen schim meer van de club die het Feyenoord vorig jaar tweemaal versloeg.

Bert van Marwijk nam naar eigen zeggen een risico door zijn nieuwste aanwinst Chung-gug Song op te stellen in de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-5). De Zuid-Koreaan is nog geen twee weken in Nederland en heeft dus problemen met de communicatie. Maar de trainer raakte tijdens de trainingen zo overtuigd van Songs kwaliteiten, dat hij hem een basisplaats gaf. De Aziaat (23) beleefde een glansrijk debuut. Met een perfecte voorzet met zijn rechterbeen leidde hij de openingstreffer in van Ono. Diep in de tweede helft, kort nadat Twente-speler Cziommer op de paal had geschoten, gaf hij een voorzet met links waaruit Van Hooijdonk scoorde, 1-4. Constant was Song gevaarlijk aan de rechterkant. Zijn grootste kwaliteit is dat hij net zo makkelijk met links schiet als met rechts. Hij werkte zich bovendien een slag in de rondte voor de ploeg.

Tegen Twente speelde Song voor Emerton. Gyan zat daardoor op de bank. Van Marwijk: “Op de trainingen liet hij zien goed te kunnen voetballen, maar ik nam een risico door hem op te stellen vanwege het communicatieprobleem. Maar ik ben ontzettend blij dat ik hem heb laten spelen. Hij kan de hele rechterkant bestrijken, en is tweebenig, dat zie je niet vaak. Hij kan echt heel goed voetballen en is betrouwbaar voor het team.”

De absolute uitblinker bij Feyenoord was Shinji Ono. De Japanner maakte vlak voor de rust de 1-3 na een steekpass van Bosvelt, dat was een cruciale treffer. Feyenoord speelde in de eerste helft bij vlagen uitstekend voetbal. Twente was machteloos. De Rotterdammers overklasten de Tukkers. Maar op een onverwacht moment kwam de ploeg toch op 1-1 door Booth. Van Marwijk baalde. “Emerton vergat gewoon de bal weg te trappen. Dat kan je de wedstrijd kosten.” Nu liep het goed af, maar in de vorige uitwedstrijd (Roda JC) kostte Feyenoord dat inderdaad de zege, 2-2. Feyenoord was in Enschede niettemin zo sterk, dat de ploeg volgens de trainer alleen van zichzelf kon verliezen.

Geconcentreerd en professioneel tikte Feyenoord de tegenstander weg. De ploeg kan met veel vertrouwen de start van de Champions League, woensdag tegen Juventus, tegemoet zien. Emerton maakte zijn fout goed door met een pass Buffel vrij voor het doel te zetten, waarna de Belg simpel scoorde, 1-2. Buffel maakte ook de vijfde treffer. Opvallend is hoe eenvoudig hij zich heeft aangepast in Rotterdam-Zuid. Buffel kwam over van filiaal Excelsior, maar heeft al vier doelpunten gemaakt. Hij scoorde ook al in de Champions Leaguevoorronde tegen Fenerbahce en afgelopen dinsdag tegen Excelsior zijn debuut in de basis.
Van Marwijk heeft intussen een luxe-probleem. Kwalitatief als kwantitatief heeft hij een sterke selectie. Alleen in de defensie heeft hij niet gek veel keuze. Tegen Twente was Lurling na zijn zwakke wedstrijd en vroege wissel tegen Excelsior op links gepasseerd ten faveure van Pardo, de Chileen. Ook hij is een echte aanwinst. Lurling viel wel goed in trouwens. Andere opties voor links: Leonardo, Smolarek (nu nog geblesseerd) en Van Persie. Hij heeft maandag een verzoeningsgesprek met Van Marwijk. Kalou is zijn basisplaats kwijt. Op rechts heeft hij Emerton en Song voor zich en achter spits Van Hooijdonk doet Buffel van zich spreken. “Gebleken is waartoe concurrentie kan leiden, niemand kan een steek laten vallen. De spelers houden elkaar scherp,” zei Van Marwijk.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1