zondag 24 september 2017
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
12
Apr ’03

13:00 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  40.000 toeschouwers.

Feyenoord

2

1

Vitesse

 
Scheidsrechter: Ben Haverkort

Basisopstelling

Dragoslav Jevric
Tim Cornelisse
Dejan Stefanovic
Marian Zeman
Purrel Fr?nkel
Eldridge Rojer
Gert Claessens
Jan van Halst
Didier Martel
Matthew Amoah
Bob Peeters

Wisselspelers

Emile Mbamba
Aleksandar Rankovic
Theo Janssen

Wissels

Emile Mbamba Eldridge Rojer (56)
Aleksandar Rankovic Didier Martel (90)
Theo Janssen Matthew Amoah (79)

Gele Kaarten

Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Bob Peeters (23)

Wedstrijdverslag

 Niemand, in het minst Feyenoord, leek er nog in te geloven, maar diepin blessuretijd wist Anthony Lurling drie punten veilig te stellen voorde Rotterdammers. Na 94 minuten spelen in een uiterst vervelendewedstrijd tegen Vitesse stond het 1-1 toen Lurling, die luttele minutendaarvoor een gele kaart aangesmeerd kreeg door keeper Jevric, zijn gramhaalde met een koel schot.

Zonder de geschorste Kees van Wonderen, Gerard de Nooijer en ThomasBuffel speelde Feyenoord tegen Vitesse zijn slechtste wedstrijd na dewinterstop. Feyenoord ging rustig van start en nam na negentien minutende voorsprong tegen de nummer zestien van de eredivisie. Brett Emertonmaakte gebruik van de vele ruimte die hem gegund werd, en stoomde optot aan de achterlijn. Robin van Persie kopte zijn voorzet in hetArnhemse doel.

Tegen wie het maar wilde horen riep Patrick Paauwe de afgelopen wekendat hij met tegenzin als linksback functioneerde. Door de schorsing vanVan Wonderen en De Nooijer keerde de verdediger tegen Vitesse terug ophet door hem zo begeerde stekkie centraal de defensie. Het was voorPaauwe dan ook pijnlijk dat hij verzuimde te voorkomen dan Bob Peetersgelijkmaakte. En dat slechts vier minuten na de openingstreffer doorVan Persie.

Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd leek Feyenoord zich deurgentie te realiseren en begon meer aan te vallen. Helaas was dewerkwijze – veel lange ballen naar voren – weinig effectief. Achtminuten voor tijd mocht Leonardo na een afwezigheid van vele maandenweer zijn rentree maken in het eerste elftal van Feyenoord.

Lang nadat de offici?le speeltijd verstreken was, redde LurlingFeyenoord. Met drie punten houdt de club in ieder geval zicht op detweede plaats en het o zo belangrijke ticket voor de Champions League.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1