vrijdag 10 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
21
Okt ’04

20:05 uur

UEFA Cup (EC3) wedstrijd

Stadion: De Kuip

  26.000 toeschouwers.

Feyenoord

3

0

Hearts FC

 
Scheidsrechter: Tonny Poulsen (Den)

Basisopstelling

Craig Gordon
Patrick Kisnorbo
Alan Maybury
Jamie McAllister
Kevin Mckenna
Robbie Neilson
Steven Pressley
Andy Webster
Joe Hamill
Neil MacFarlane
Paul Hartley

Wisselspelers

Teuvo Moilanen
Christophe Berra
Neil Janczyk
Michael Stewart
Robert Sloan
Graham Weir
Dennis Wyness

Wissels

Stewart Kisnorbo (81)
Weir McFarlane (40)
Wyness McAllister (70)

Gele Kaarten

Andy Webster (31)
Steven Pressley (39)
Alan Maybury (79)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Dirk Kuyt (21)
 Bart Goor (57)
 Dirk Kuyt (83)
Geen

Wedstrijdverslag

Mooie Sfeeractie! Laatste fototje Dat blijft wel effe hangen!  De 1-0! De 2-0! Buffel komt erin voor Kalou!  De 3-0!   Jullie ook bedankt! 

Feyenoord heeft in groep A van het toernooi om de UEFA Cup de eerste klap uitgedeeld. De ploeg van trainer Ruud Gullit had in eigen Kuip weinig moeite met Hearts. De Schotten werden met 3-0 verslagen. Dirk Kuyt (2x) en Bart Goor zorgden voor de doelpunten. Bij Feyenoord debuteerde Gianni Zuiverloon als basisspeler. Hij nam de plaats in van Chong Gug Song, die door Gullit naar de tribune was verwezen.

Hearts-coach Craig Levein liet in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord geen mogelijkheid onbenut om te benadrukken dat zijn team als de grote underdog moest worden gezien. Feyenoord-Hearts was een kwartiertje oud, toen bleek dat Levein bepaald niet had gelogen. Hearts bleek inderdaad in vrijwel alle opzichten een klasse minder dan Feyenoord.

Gelijktijdig werd ook duidelijk met welke intenties de Schotten naar Rotterdam waren gekomen. De opstelling waarin Levein zijn manschappen om 20.05 uur aan de klus in De Kuip liet beginnen, sprak boekdelen. Hearts speelde met vijf verdedigers en vier middenvelders. Voorin moest de eenzame Patrick Kisnorbo het maar uitzoeken.

Kisnorbo speelde op de positie die normaal gesproken voor ?local hero? Mark de Vries is gereserveerd, maar de Nederlander had dusdanig veel last van een teenblessure dat hij onmogelijk kon aantreden in De Kuip. Goaltjesdief De Vries zat dan ook alweer thuis in Edinburgh, toen zijn ploeggenoten er in De Kuip het beste van probeerden te maken.

Ontbrak bij Hearts de targetman in het elftal, bij Feyenoord was er ook een verrassing in de opstelling. Gullit besloot Song niet alleen buiten de ploeg, maar zelfs buiten de selectie te laten. Zijn plaats werd op de rechtsback positie ingenomen door Gianni Zuiverloon, die daarmee na twee invalbeurten in de competitie (Willem II en RBC) zijn debuut in de basis maakte op Europees niveau.

Feyenoord had een stormloop in de beginfase verwacht, maar werd vanaf het eerste fluitsignaal geconfronteerd met een Schotse muur van verdedigende spelers. De Rotterdammers hadden even tijd nodig om zich daaraan aan te passen, maar gaandeweg de eerste helft vond Feyenoord steeds vaker de sleutel tot succes.

De eerste die daarvan leek te profiteren was Kalou, maar zijn goal werd in de zesde minuut afgekeurd wegens buitenspel. Daarna volgde een serieuze kans voor Bosschaart in de 20e minuut, voordat het even later echt raak was. Kuyt kon bij de tweede paal een voorzet van Paauwe binnenkoppen en had daarbij het geluk dat scheidsrechter Poulsen buitenspel van Saidi over het hoofd zag.

Het zat Feyenoord dus mee en dat bleef zo, want toen spits McKenna in de 37ste minuut bij een van de spaarzame Schotse aanvallen wel raak schoot, keurde Poulsen die goal af vanwege buitenspel van een ploeggenoot. Feyenoord had overigens even daarvoor al een grote kans gehad om zijn voorsprong uit te breiden, maar Kuyt schoot na handig doortikken van Kalou toen hard naast.

Het zorgde er voor dat Feyenoord gewoon met een 1-0 voorsprong aan de tweede helft kon beginnen, waarin het wachten was op de rustgevende tweede goal. Die kwam er uiteindelijk vrij snel van de voet van Bart Goor. De Belg werd nog binnen het uur de diepte in gestuurd en bleef oog in oog met doelman Gordon zo koel als ijs. Goor lepelde de bal over de doelman en liet zo De Kuip andermaal juichen: 2-0.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Hearts kwam er ook in het vervolg niet meer aan te pas. Gullit bracht Mtiliga (voor Basto), Buffel (voor Kalou) en Lazovic (voor Castelen) in, maar aan de stand veranderden die wijzigingen lange tijd niets.

Tot Kuyt in de slotminuten nog een keer toesloeg. Hij scoorde uit een voorzet van Goor de 3-0 en zorgde er zo voor dat Feyenoord als eerste in groep A drie punten kon bijschrijven.

Fotoverslag vind U hier


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1