maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
22
Aug ’04

12:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Willem II Stadion

  14.000 toeschouwers.

Willem II

0

4

Feyenoord

 
Scheidsrechter: van Egmond

Basisopstelling

Oscar Moens
Frank van Mosselveld
Albert van der Haar
Jos van Nieuwstadt
Nuelson Wau
Martijn Reuser
Danny Mathijsen
Tom Caluwe
Raymond Victoria
Kevin Bobson
Iwan Redan
Gabor Babos
Karim Saïdi
Chong gug Song
Pascal Bosschaart
Hossam Ghaly
Bart Goor
Patrick Mtiliga
Patrick Paauwe
Dirk Kuyt
Salomon Kalou
Romeo Castelen

Wisselspelers

Hadouir
Kolsi
Agustien
Gianni Zuiverloon
Shinji Ono
Danko Lazovic

Wissels

Hadouir van Mosselveld
Kolsi Caluwe
Agustien Bobson
Shinji OnoRomeo Castelen (35)
Danko LazovicSalomon Kalou (67)
Gianni ZuiverloonChong gug Song (82)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Salomon Kalou (39)
 Shinji Ono (54)
 Hossam Ghaly (74)
 Dirk Kuyt (90)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen als winnaar afgesloten. De ploeg van trainer Ruud Gullit versloeg Willem II in Tilburg met 0-4. Smaakmaker Salomon Kalou opende de score in de eerste helft. Invaller Shinji Ono maakte er kort na rust 0-2 van en stond iets later ook aan de basis van Feyenoords derde goal, die werd gescoord door Ghaly. Kuyt bepaalde de eindstand in de extra tijd op 0-4. Castelen viel in de eerste helft uit met een lichte hamstringblessure. Gianni Zuiverloon debuteerde als invaller in een offici?le wedstrijd van Feyenoord.

In het verleden behaalde resultaten geven onder Ruud Gullit geen garanties voor de toekomst en dus kon Thomas Buffel op de bank plaatsnemen toen Feyenoord in Tilburg aantrad tegen Willem II.

Zijn vervanger was Salomon Kalou, de jongere broer van Bonaventure. En zoals ?Bona? zich ooit in Breda in de kijker speelde tegen NAC, zo gebruikte ook Salomon de Brabantse grond om zijn visitekaartje af te geven. In zijn eerste competitiewedstrijd als basisspeler van Feyenoord groeide hij uit tot smaakmaker aan Rotterdamse kant.

Willem II-Feyenoord kende een hoopvol begin met aardige aanvallen over en weer. Feyenoord was daarbij in eerste instantie het gevaarlijkst in de persoon van Kalou, die twee grote kansen kreeg. Willem II kon pas was terugdoen toen Song blunderde. Feyenoords rechtsback speelde zijn tegenstander in de voeten en vormde zo ongewild de inleiding voor een Tilburgse kans, die met een schot op de paal door Bobson werd afgesloten.
Na de tamelijk enerverende openingsfase viel het niveau van de wedstrijd iets terug, maar bleef Feyenoord de beste van de twee ploegen. Kansen kregen de Rotterdammers ook (Goor en Kalou), maar gescoord werd er pas in de slotfase.

Dat gebeurde kort nadat Castelen met een lichte hamstringblessure het veld had moeten verlaten. Zijn vervanger heette Ono en stond direct aan de basis van de openingsgoal. De Japanner, nog maar net terug uit Athene, bracht vaart in een aanval die door Ghaly werd opgezet en uiteindelijk via Ono bij Kalou eindigde. De Afrikaan sneed vanaf rechts het strafschopgebied binnen en rondde af met een onhoudbaar schot: 0-1.

In de tweede helft onderstreepte Ono andermaal zijn belang voor de ploeg. Toen Feyenoord moeite had de ruimte te vinden in de Tilburgse defensie, besloot de Japanner voor eigen glorie te gaan. En met succes, want de bal die hij kort na de hervatting vanaf een meter of twintig richting kruising stuurde, was onhoudbaar voor Moens: 0-2

Ono bracht Feyenoord zo al vroeg in de tweede helft in rustig vaarwater en onderstreepte een kwartier voor tijd andermaal zijn belang voor Feyenoord. W??r stond hij aan de basis van een succesvolle Rotterdamse aanval, die ditmaal werd afgerond door Ghaly. Hij bracht de stand op 0-3.

Daarmee was de wedstrijd grotendeels gespeeld. Alleen voor Gianni Zuiverloon (17) leek Willem II-Feyenoord nog een speciaal tintje te krijgen. Hij mocht tien minuten voor tijd in het veld komen voor Song en maakte, na zijn spectaculaire entree tijdens Feyenoords oefenwedstrijden in Engeland en Spanje, zo zijn offici?le debuut voor Feyenoord.

Het leek het laatste hoogtepunt van de wedstrijd te zijn, tot Kuyt in de slotfase nog wist te scoren. In prima samenwerking met invaller Lazovic, bepaalde hij de eindstand op 0-4.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1